Over BiciCare en Alex

Een echte Italiaan is natuurlijk gepassioneerd over twee hoofdzaken: eten en fietsen. Alessandro – Alex – Roscioli is het allebei. Bijna vijftien jaar was hij kok voordat hij zijn passie voor fietsen achterna ging. Niet geheel toevallig werd hij vlak daarvoor door de liefde naar Nederland geleid – het fietswalhalla van Europa!

Sinds de opening in 2013 is zijn fietsenwinkel BiciCare een begrip in de buurt. Ook wanneer het BiciCare team met de de reparatie Urban Arrow; de garage op twee wielen onderweg is, is er altijd wel iemand die ze herkent en hartelijk groet. Want al is zijn leven en zijn familie inmiddels helemaal in Nederland, de Italiaanse hartelijkheid en gastvrijheid zijn Alex niet vreemd geworden. Dat merk je zodra je zijn felblauwe fietsenwinkel op de Willem de Zwijgerlaan binnenstapt. Alex en zijn team onderhouden en repareren jouw fiets met aandacht en oog voor persoonlijke service, alsof het om hun eigen fiets gaat. En komt het even niet uit om je fiets langs te brengen? Dan komen ze graag naar jou, zodat jij jezelf tijd en moeite bespaart.

Jouw Fiets is onze Zorg: BiciCare!

Alex vertelt over BiciCare

Wat klanten over ons zeggen...

 • The number 1 place for fixing renting or getting information on bikes. Been there customer for five years today. The one and only Italian Stallion Alex ma man.

  Rakan Al Barazi Avatar Rakan Al Barazi
  6 december 2022
 • Really nice bike repair store. The owner Alex helpened me out many times with fixing my bike as speedy and as good as possible. Also rented a electric Bakfiets once from this place, price was very reasonable and the bike was perfect quality! Would go there any time again!

  Stefan H. Avatar Stefan H.
  6 juli 2022
 • Great service and very friendly people working there. I rented e-bakfiets there, highly recommend!

  M Si Avatar M Si
  6 februari 2022
 • Bicicare is een zaak met een enorme passie voor het vak. Ik kom altijd voor onderhoud terug en hoe druk ze het ook hebben, ze staan altijd voor je klaar. Ben je opzoek naar een goede fietsenmaker en/of urban arrow dealer. Ga langs bij deze jongens!

  Jurre Kok Avatar Jurre Kok
  6 februari 2022
 • Best bike repair shop in Amsterdam, reliable and fast.

  Chiara Graniero Avatar Chiara Graniero
  6 februari 2022
 • My bike broke down close to BiciCare. Thankfully I received immediate help from a very friendly team. I went to a coffee store nearby and in no-time I was well on my way, for a reasonable price.

  Pieter Decavel Avatar Pieter Decavel
  6 juli 2022
 • Dit is gewoon de allerfijnste en leukste fietsenmaker van Amsterdam! Ik wil nooit meer een ander. Alex en zijn team zijn ontzettend aardig en altijd bereid om je te helpen. Ze hebben mij al ontelbare keren uit de brand geholpen en geven altijd deskundig en eerlijk advies.

  Marjolein van Gelder Avatar Marjolein van Gelder
  6 februari 2022
 • Ottimo servizio gestito da giovani italiani. Competenza e cortesia di ottimo livello.

  Marco Raffaelli Avatar Marco Raffaelli
  6 februari 2022