Over BiciCare en Alex

Een echte Italiaan is natuurlijk gepassioneerd over twee hoofdzaken: eten en fietsen. Alessandro – Alex – Roscioli is het allebei. Bijna vijftien jaar was hij kok voordat hij zijn passie voor fietsen achterna ging. Niet geheel toevallig werd hij vlak daarvoor door de liefde naar Nederland geleid – het fietswalhalla van Europa!

Sinds de opening in 2013 is zijn fietsenwinkel BiciCare een begrip in de buurt. Ook wanneer het BiciCare team met de de reparatie Urban Arrow; de garage op twee wielen onderweg is, is er altijd wel iemand die ze herkent en hartelijk groet. Want al is zijn leven en zijn familie inmiddels helemaal in Nederland, de Italiaanse hartelijkheid en gastvrijheid zijn Alex niet vreemd geworden. Dat merk je zodra je zijn felblauwe fietsenwinkel op de Willem de Zwijgerlaan binnenstapt. Alex en zijn team onderhouden en repareren jouw fiets met aandacht en oog voor persoonlijke service, alsof het om hun eigen fiets gaat. En komt het even niet uit om je fiets langs te brengen? Dan komen ze graag naar jou, zodat jij jezelf tijd en moeite bespaart.

Jouw Fiets is onze Zorg: BiciCare!

Alex vertelt over BiciCare

Wat klanten over ons zeggen...

 • Ik had afgelopen week (27-03-2020) veel gereedschap te vervoeren naar A'dam Noord dus een electrische bakfiets gehuurd bij Bicicare. Huurbakfietsen verkeren in uitstekende staat en ik ben, ik kan niet anders zeggen, zeer goed geholpen door de vriendelijke eigenaar.

  thumb kato tan
  31 maart 2020
 • In november 2015 had ik een nieuwe Urban Arrow family model 2015/2016 gekocht. Onlangs ontdekte ik dat BiciCare zich net bij mij om de hoek had gevestigd aan de Maarten Harpertszoon Trompstraat 46 in Amsterdam West. BiciCare is een officiële Urban Arrow dealer in Amsterdam, daarnaast onderhoud en repareert BiciCare ook iedere ander fietsenmerk. Mijn vriendin was laatst zeer goed geholpen met haar Gazelle Heavy Duty, waarbij de naaf was vastgelopen. BiciCare is een relatief kleine fietsenzaak, maar Alex de fietsenmaker en tevens de eigenaar is zeer klantgericht. Hij staat letterlijk altijd voor mij klaar. Een Urban Arrow vraagt om specialistisch onderhoud. Alex heeft een aantal aanpassingen aan mijn Urban Arrow gemaakt terwijl hij mij ondertussen informatie en tips gaf over het onderhoud van de fiets. Alex gaat zeer vakkundig te werk en weet waar hij het over heeft. Niet alleen omdat hij zelf dagelijks op een Urban Arrow rijdt, maar ook omdat hij er al veel onder handen heeft genomen. BiciCare is de specialist op het gebied van de Urban Arrow fiets in Amsterdam West. Ik vertrouw mijn Urban Arrow aan niemand anders meer toe dan aan BiciCare. Alex, nogmaals bedankt voor de goede service!

  thumb Andres
  10 februari 2016
 • Ik ben heel blij met deze fietsenmaker,goede service mijn fiets was binnen 2 uur klaar, zeer te de jke for jzen,zeer behulpzaam,en heen vriendelijk,ik ga nooit meer na een ander

  thumb RE SM
  18 maart 2019
 • Vanmiddag had ik mijn elektrische fiets op slot gedaan zonder een slot sleutel daarvan te hebben meegenomen. Mijn schoonheidsspecialist vertelde mij dat er om de hoek bij haar, 2 vriendelijke Italiaanse mannen een fiets winkel runnen, en dat ik daar kan vragen om mij te helpen. Die meneer heeft eerst netjes om mijn id gevraagd nadat ik mijn verhaal vertelde. Ik vond dat heel correct en is toen met mij meegelopen om mijn fietsslot los te slijpen. Ik was heel blij omdat ik mijn fiets pas 12 dagen geleden had gekocht. Ik ga zeker weten weer bij hun, goede uitleg over mijn fiets en ook heb ik een nieuwe slot bij hem gekocht waar hij mij eerst ook goede uitleg over gaf. Al met al ben ik 100% tevreden en vind het dan ook jammer dat ik hem/ hun niet eerder heb ontmoet.

  thumb merlien bijnaar
  16 juni 2018
 • Verre weg de beste fietsenmaker die ik ken in Amsterdam, en ik heb er een hoop meegemaakt. Niet alleen uiterste bekwaam en passie voor zijn vak, maar ook een sublieme service! Ik kreeg gewoon zijn Urban Arrow voor een dagdeel te leen, omdat hij nog bezig was met mijn fiets. Wat een held!

  thumb Thomas Brinkhof
  15 mei 2019
 • Vriendelijk, vakkundig en meedenkend!

  thumb Rob van der Spek
  15 januari 2020
 • Hard werkende man de eigenaar Alex ,maar zijn personeel laat te wensen over helaas !!!

  thumb romero achea
  6 juni 2020
 • Superaardige man, energiek, heeft verstand van zaken. Eerlijk. Snelle service en een goed resultaat na reparatie.

  thumb Femke Kuipers
  19 januari 2019